Χαιρετισμός

Αγαπητοί και Αγαπητές συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πραγματοποίηση του 2ου Πανελλήνιου Πολυθεματικού Συνεδρίου Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, με Διεθνή Συμμετοχή, 25-27 Σεπτεμβρίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο Natura, στη Λίμνη Πλαστήρα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων και την Κλινική Ρευματολογίας και κλινικής Ανοσολογίας, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η τεράστια επιτυχία και διάκριση του 1ου Πανελλήνιου Πολυθεματικού Συνεδρίου στη Πορταριά του Πηλίου, στις εργασίες του οποίου συμμετείχαν περισσότεροι από 400 σύνεδροι διαφορών ειδικοτήτων, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του 2ου Συνεδρίου στη Λίμνη Πλαστήρα, 25-27 Σεπτεμβρίου 2020.

Η θεματολογία του Συνεδρίου μας θα εστιαστεί αποκλειστικά στις πρόσφατες εξελίξεις των Αυτοάνοσων Παθήσεων, με έμφαση στη Ρευματολογία, Δερματολογία,Πνευμονολογία, Καρδιολογία, Νεφρολογία και την Κλινική Ανοσολογία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα διαγνωστικά προβλήματα, κλινικά διλήμματα και θεραπευτικές επιλογές, με έμφαση στις συννοσηρότητες και την αντιμετώπισή τους όπως αυτές έχουν προκύψει από την κλινική εμπειρία και τη διεθνή βιβλιογραφία τα δύο τελευταία έτη. Η σωστή διατροφή, η βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής και της ευεξίας και η αντιμετώπιση του πόνου, θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενα του επιστημονικού προγράμματος.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με έγκριτους επιστήμονες, κλινικούς και εργαστηριακούς ερευνητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. θα παρουσιαστούν νεώτερα δεδομένα στην ανοσοπαθογένεια, με άμεσες εφαρμογές στην θεραπεία . Θα συζητηθούν επίσης κλινικά προβλήματα, μέτρα πρόληψης, νοσηλευτικές ανάγκες, χειρουργικές επιλογές και θεραπείες αποκατάστασης και αντιμετώπισης του πόνου, του άγχους και της καταθλιπτικής συνδρομής.

Θα παρουσιαστεί επίσης η ερευνητική και κλινική δραστηριότητα των νέων επιστημόνων με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις και θα συζητηθούν συνέργειες βελτίωσης της ενίσχυσης των νέων Ελλήνων ερευνητών.

Η ενεργός συμμετοχή και άλλων ειδικοτήτων επαγγελματιών υγείας όπως εκείνης των νοσηλευτών τονίζεται μέσω της 2ης Πολυθεματικής Νοσηλευτικής Ημερίδας Ρευματολογίας Κεντρικής Ελλάδας.

Στο Επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου συμμετέχουν πάνω από 100 διακεκριμένοι επιστήμονες από τη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό.

Αναμένουμε τη συμμετοχή πάνω από 250 ιατρών από όλη την Ελλάδα και ισάριθμων συνέδρων σχετιζόμενων ειδικοτήτων, παθολόγων, γενικών ιατρών, νοσηλευτών-ιών, φυσικοθεραπευτών, διαιτολόγων-διατροφολόγων και φοιτητών(μεταπτυχιακών και προπτυχιακών) βιοιατρικών επιστημών.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας και θα συμβάλλει στην σύγχρονη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αυτοανόσων παθήσεων στη χώρα μας.

Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή και εμείς προσωπικά θεωρούμε τη συμμετοχή σας τιμητική και καθοριστική για την επιτυχία του Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίο
Λάζαρος Ι. Σακκάς
Ο Αντιπρόεδρος του Συνεδρίου & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Δημήτριος Π. Μπόγδανος